Residence by Hikohito Konishi

Hikohito Konishi Creates The Taki Residence

Hikohito Konishi, the author of the award winning work Taki by Hikohito Konishi explicates, A hole is dug in the slope to insert the garage and entrance. Public spaces including the living room, dining room, and kitchen are accessible from the stairs penetrating the ground. Upon emerging out of the ground, one finds himself/herself in the living space in the resort villa, which feels like part of the surrounding nature, embraced by beautiful snow and trees. This building was named "Taki" (waterfall) by the client, inspired from the landscape design where water drawn from the nearby creek flows into the entrance approach..

Residence by Hikohito Konishi Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=64186

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to International Design homepage.

Design Rankings
Copyright © 2010 - 2019 International Design - international-design.org - All Articles